Bocskai ruhák, Bocskai viselet:kérdés és válaszok

  Bocskai öltönyt, mellényt,inget, kosztümöt,szoknyát,nadrágot, menyasszonyi ruhát,  szeretne vásárolni? Írásunkban összeszedtük a Bocskai öltözettel kapcsolatos gyakori kérdéseket. Ezeket megválaszoljuk.

  Bocskai ruha, Bocskai viselet: kérdések és válaszok 

  Napjainkra egyre jobban teret hódít egy magyaros ruha viselet, a Bocskai ruha. Divatszabóságunk, aki már 1994-óta készíti ezeket a ruhákat, folyamatosan kapja a különböző kérdéseket a Bocskai viselettel kapcsolatban. Most úgy gondoltuk, hogy csokorba gyűjtjük az érdeklődők kérdéseit és egy írás keretében megválaszoljuk ezeket.

   

  1. Ki a névadója a Bocskai ruháknak?


  A Bocskai ruhák névadója, Bocskai István (1557 -1606) magyar államférfi, Bihar megye főispánja, aki Erdély és Magyarország fejedelme volt 1605 és 1606 közötti időszakban.

  2. Mit képvisel a Bocskai ruházat?


  A történelem során ez folyamatosan változott. A ruhatörténeti szakirodalmakat átnézve azt mondhatjuk, hogy ez egy történelmi jelkép és a politikai hitvallást (hazafiasságot) hívatott jelképezni.

  3. Mi a jellegzetessége egy Bocskai ruhának?

   
  A Bocskai öltönyök, kosztümök és egyéb ruhák fő jellegzetessége, a ruha zsinór díszítés és gombolás. Ha ezek a stílusjegyek megjelennek egy ruházaton, akkor Bocskai viseletről beszélünk.

  4. Milyen típusú Bocskai ruhák készülnek a hölgyek részére?


  Napjainkra az igények egy letisztult formát öltöttek. A legtöbb megkeresés a Bocskai menyasszonyi ruhákra, Bocskai kosztümökre, Bocskai blézerekre, Bocskai szoknyákra és a Bocskai együttes viseletre van.

  5. Milyen típusú Bocskai ruhák készülnek a férfiak részére?


  A férfiak igénye is egy letisztult vonalat képvisel napjainkban. Az általuk leginkább keresett ruhadarab a Bocskai öltöny. Mellette egyre nagyobb igény mutatkozik a Bocskai mellényekre, nadrágokra és ingekre egyaránt.

  6. Milyen színű Bocskai ruhákat választanak a hölgyek?


  A női viseletben megtalálható három bázis szín, amit a legtöbbször választanak a ruhát varrató hölgyek. Ezek az alábbiak: piros, fekete és a törtfehér (Ekrü, franciául Écru). Ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ilyen színű ruhákat lehet készíttetni. Bármilyen színben igényelhető Bocskai viselet.

  7. Milyen színű Bocskai ruhákat választanak az urak? 


  A férfi Bocskai ruházat bázis színei a fekete és fehér. A legtöbb férfi érdeklődő ebből a színből varratja meg öltönyét, mellényét, nadrágját. Bizonyos esetekben előfordul, hogy valaki a szürkét részesíti előnyben. Nincsenek kötöttségek. A ruházatot bármilyen színben el tudjuk készíteni.

  8. Milyen anyagból készülnek a Bocskai ruhák?


  A ruházatok elkészítése során az uraknál szövetet, a hölgyeknél szövetet és selymet használunk a ruhák elkészítéséhez.

  9. Mennyi idő alatt készül egy Bocskai kosztüm vagy öltöny? 


  A megrendeléstől számítva 2 héten belül felveheti új ruháját a kedves megrendelő.

  Reméljük, hogy a fenti kérdések megválaszolásával sikerült néhány felmerült kérdésre választ adni. Ha ezen felül bármilyen kérdés megfogalmazódik Önben a Bocskai ruhákkal kapcsolatban, hívjon vagy keressen minket elérhetőségeinken.

  Kái-X Divatszabóság, Pomáz
  Cím: 2013 Pomáz, Beethoven u. 22/A
  Tel: 06 26/ 326-076, 06 20 959 5868
  email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  © Kai-X Bt. All Rights Reserved.